OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2748876
Menu
111286
Vertical Image Area
2911873

 

Οι Δυτικά απ΄ τ΄ Αϊβαλί με μια αγκαλιά τραγούδια έρχονται στο Γυάλινο UpStage, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, στις 21:30.

Το συγκρότημα «Δυτικά απ΄ τ΄ Αϊβαλί» είναι μια κεφάτη συντροφιά καταγόμενων από τη Λέσβο,   αγαπούν το τραγούδι που έχει κάτι να τους πει.

Τα προγράμματά τους  συνήθως είναι σύνθετα αφού περιλαμβάνουν  έντεχνα - λαικά -ρεμπέτικα και παραδοσιακά.

Στα οκτώ χρόνια της ζωής τους, εμφανίστηκαν σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, σε εκδηλώσεις συλλόγων του νησιού τους στην Αττική και σε συναυλίες στη Λέσβο στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού που οργανώνει ο Δήμος Λέσβου.

Η ρίζα τους η Λέσβος, το μπλέξιμο της παράδοσης με το σήμερα, το ρεμπέτικο, το ροκ και η έκφρασή τους μέσω της γέννας νέων τραγουδιών, είναι αυτό που τους ενεργοποιεί και θέλουν να το μοιράζονται με φίλους και με τον κόσμο όλο. Το τραγούδι τους «Ταξίδι στη βροχή», έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους, όσο περισσότερο ακούγεται τόσο περισσότερους φίλους αποκτά κι αυτό τους τροφοδοτεί με ακόμη περισσότερη διάθεση και έμπνευση.

 

Ποιοί είναι οι "Δυτικά απ' τ' Αιβαλί"

Ο Κώστας Καλδέλλης  γεννήθηκε στη Μυτιλήνη με καταγωγή από το Νεοχώρι (Μπορός) Πλωμαρίου και είναι λάτρης της μουσικής παράδοσης της Λέσβου με πολλά ακούσματα από τον τόπο που μεγάλωσε.

Συνεργάστηκε και συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς του χώρου και έχει δισκογραφική παρουσία στα «Μυτιληνιό γλέντι» το1993 με τον Δημήτρη Κοφτερό , «Ταξίδι στη Λέσβο» το 2018 με τον Παναγιώτη Βέργο και πρόσφατα στο < Αιβαλί Πέργαμος και Δικελί> με τους Π.Βέργο και Αντ.Κεραμιδά  με Μικρασιάτικα του Βορείου Αιγαίου.

 Έχει πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα τελευταία χρόνια έντονη παρουσία στα μουσικά δρώμενα του Λεσβιακού καλοκαιριού των Δήμων της Λέσβου .

 Επίσης συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις συλλόγων ,μουσικές σκηνές και σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές για τη μουσική παράδοση της Λέσβου όπως  Μουσική παράδοση, Αλάτι της γης, Όλοι οι καλοί χωράνε, Μένουμε Ελλάδα και πολλές άλλες.  Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του αναδεικνύει αυτό που υπηρετεί.

 

Ο Τάκης Σωτηρχέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη με καταγωγή απο το Ακράσι  σπούδασε οικονομικά και εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρία. Του αρέσει να σκαρώνει τραγούδια, να ντύνει στίχους με μελωδίες και να τραγουδά. Για χρόνια πολλά, συμμετείχε σε συναυλίες με μουσικά σχήματα στην Ελλάδα και στη Κύπρο, ερμηνεύοντας κυρίως, τα ονομαζόμενα «έντεχνα» τραγούδια που ξεχωρίζει και δικά του. Ένα τραγούδι του το «Ταξίδι στη βροχή» έτυχε αποδοχής αρχικά στην Κύπρο το 1994, το 2002 κυκλοφόρησε σε cd μαζί με άλλα πέντε δικά του και αργότερα το 2013, με όχημα ένα κυπριακό σήριαλ του οποίου τους τίτλους έντυσε, ήρθε και αγκαλιάστηκε και στην Ελλάδα.

 

Ο Θοδωρής Τζινέλλης  γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τη Λέσβο (Αγ.Παρασκευή) ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μουσικός.

 Παίζει μπουζούκι  τραγουδάει και διδάσκει μουσική έχοντας γράψει πέντε βιβλία για την εκμάθηση του οργάνου.

 Διατηρεί δικό του κανάλι στο youtube ((Θοδωρής Τζινέλλης))όπου εξηγεί με πρακτικό τρόπο τα μυστικά του οργάνου.Δικά του τραγόυδια εχουν ερμηνεύσει η Μαρία Σταφυλοπάτη, Ανατολή Μαριόλα,Βασίλης Σκούτας,Κώστας Καλδέλης,Σταυρούλα Μανωλοπούλου και πολλοί άλλοι αξιόλογοι ερμηνευτές.Εχει πολλές συμμετοχές σε συναυλίες στο νησί του μαζί με τον Κώστα Καλδέλη στα πλαίσια του Λεσβιακού καλοκαιρι

Ο Ηλίας Μαυρίκης  γεννήθηκε το 1973 στον Μαυρικάτο Ικαρίας.  Ασχολήθηκε με τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια μαθαίνοντας μπουζούκι και κιθάρα και πολύ σύντομα άρχισε να παίζει στα πανηγύρια του νησιού και τους γάμους ως παραδοσιακός μουσικός. Αργότερα στην Αθήνα έκανε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά : Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα και Σύνθεση με τους θεωρητικούς Ορέστη Χατζηνάκη και Θανάση Κουμεντέρη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα από τους σπουδαίους δασκάλους Χρήστο Ζώτο στο λαούτο και Γιώργο Κηρύκο και Θέμη Παπαβασιλείου στην κιθάρα και το μπουζούκι.

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως μουσικός παίζοντας λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι και παράλληλα ως καθηγητής μουσικής σε ωδεία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Από το 2013 διατηρεί την μουσική σχολή «Γέφυρες» στη Χαλκίδα, όπου διδάσκει παραδοσιακά όργανα και ανώτερα θεωρητικά, συμβάλλοντας στη συνέχεια και διατήρηση της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Έχει συμμετοχή σε πολυάριθμες συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Λίβανο, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία με καταξιωμένους τραγουδιστές και μουσικούς. Διαθέτει συμμετοχή στην ελληνική δισκογραφία. Έχει συνοδεύσει σε χορευτικές παραστάσεις το «Λύκειο Ελληνίδων», τους χορευτικούς ομίλους «Δόρα Στράτου» και «Ελένη Τσαούλη», πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις Δήμων, συλλόγων, ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων, χορωδίες παραδοσιακής μουσικής και πολλά άλλα. Πλαισιώνει τα τελευταία χρόνια την ορχήστρα στην τηλεοπτική εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο καθώς και στην εκπομπή «Το αλάτι της γης» με το Λάμπρο Λιάβα.

Ο Παντελής Παντελέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και έχει καταγωγή από το Νεοχώρι (Μπορός) Πλωμαρίου. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και παράλληλα με την εργασία του σε πολυεθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία καθώς κατάγεται από καθαρά μουσική οικογένεια.

 Έχει αποφοιτήσει πλήκτρα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και παρακολούθησε μαθήματα ούτι δίπλα στον δεξιοτέχνη Νίκο Σαραγούδα και είναι από τα ιδρυτικά μέλη των Δυτικά απ’ τα΄Αιβαλί.

Vertical Image Area
2911874

 

Footer
111308