ΡΕΜΠΕΤΟΣΕΡΓΙΑΝΙΣΜΑΤΑ

Εισαγωγική εικόνα

Στα πέριξ συντροφιά...
Το ρεμπέτικο αποτελεί έκφραση της ελληνικής ψυχής. Μια μουσική ανατρεπτική, που ανέκαθεν αποτελούσε καταφύγιο του Έλληνα σε κάθε έκφανση της ζωής του, είτε λύπη είτε χαρά.


Δημιουργία πολλές φορές αγράμματων, αυθεντικών ωστόσο ανθρώπων, δεν αποτελεί παρωχημένο, μουσειακό είδος. Η γνησιότητα της ρεμπέτικης μελωδίας από κοινού με την ανεπιτήδευτη αλήθεια των στίχων συντρόφευσαν το νεότερο ελληνισμό από την έλευση των μικρασιατών προσφύγων, το μεσοπόλεμο, την κατοχή και την απελευθέρωση μέχρι και τις μέρες μας, ενώνοντας διαχρονικά και αρμονικά τη Δύση με την Ανατολή. Δικαίως η UNESCO το ενέγραψε το Δεκέμβριο του 2017 στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.


Η Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» παρέα με το μουσικό σχήμα «ΡΕΜΠΕΤΙΕΝ» καλούμε τους λάτρεις του είδους να ταξιδέψουν μαζί μας από τη δεκαετία του 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1950, με συνεπιβάτες τους Παναγιώτη Τούντα, Βαγγέλη Παπάζογλου, Γιοβάν Τσαούς, Μάρκο Βαμβακάρη, Ανέστο Δελιά, Βασίλη Τσιτσάνη, Γιάννη Παπαϊωάννου και άλλους δημιουργούς, ξεκινώντας από τη Δραπετσώνα, και μέσω του λιμανιού του Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, το Φάληρο, τις Τζιτζιφιές μέχρι την ΤΡΙΑΝΑ και τη ΛΟΥΖΙΤΑΝΙΑ της Λεωφόρου Συγγρού.

Πάμε απόψε για σεργιάνι, για ξεφάντωμα τρελό...

Οι Rebetien είναι οι:

Αυγερινή Γάτση: ακκορντεόν, τραγούδι

Φώτης Βεργόπουλος: μπουζούκι, τραγούδι

 Κωστής Κωστάκης: κιθάρα, τραγούδι

 Γιάννης Ζαρίας: βιολί, μπαγλαμάς

 

Τιμές:

15 ευρώ με μπύρα ή κρασί
18 ευρώ ποτό

40 φιάλη κρασί | 2 άτομα
80 φιάλη αλκοόλ |4 άτομα

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
τηλ. 210 9315600